Седмицата започна с бум. И Кримският мост се срещна с рибите...

...
Седмицата започна с бум. И Кримският мост се срещна с рибите...
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Кримският мост плува с рибите... отново

Седмицата стартира с взрив. И Кримският мост се срещна с рибите... още веднъж.

В началото на октомври 2022 година оборудването, свързващо Русия с нелегално окупирана украинска територия, бе напълно извадено от строя за 2 месеца с камион-бомба.

На 5 декември 2022 година мостът , само че работата по цялостното му възобновяване продължи през новата година.

На 17 юли 2023 година украинците използваха дронове, за да поразят структурата. Този път вредите са по-скромни и се простират само по пътното платно (железопътният превоз бе възобновен съвсем веднага). Участък от трасето се е срутил, а различен е претърпял сериозни щети. Двупосочното придвижване от едната страна на моста е планувано да бъде пуснато на 15 септември, от другата страна - през ноември.

Според експертите от " Института за проучване на войната " офанзивата ще има дълготрайни последствия върху на агресора - логистиката. Окупаторите употребяват Кримския мост за доставка на военна техника и то освен към окупирания полуостров. 

Мостът над Керченския проток е по протежението на една от двете наземни информационни линии, поддържащи южните съветски войски. Другият маршрут минава през окупираните Донецка, Запорожка и Херсонска области. 

Руските управляващи, както стана всекидневно от началото на войната, основават спомагателни главоболия на военните. Крим продължава да бъде налаган като отлична туристическа дестинация измежду съветското население, което пък води до засилен трафик на цивилни към полуострова. Дори и през тази седмица - макар взривяването на моста, проблемите с логистиката и разгорещяващата се украинска контраатака. 

" Summer, sea and sun! Crimea is waiting for every guest with open arms! "

Russian state TV isn’t exactly discouraging people from travelling to the occupied peninsula after the recent bridge attack…
— Francis Scarr (@francis_scarr)

Военните обаче би трябвало да си траят, в случай че не желаят да последват образеца на бившия пълководец на 58-ма съветска общовойскова войска генерал-майор Иван Попов. Той обществено призна, че 58-а общовойскова войска и евентуално други съветски елементи, ситуирани в Запорожка област, страдат от дефицит на доставки. В резултат бе отхвърлен и по данни на ISW изпратен в " предни позиции ".
Непосилната лекост на " мултиполярния свят "
В началото на войната Владимир Путин разгласи изгрева на така наречен мултиполярен свят. Свят, в който " интернационалният ред " е нищо повече от факсимиле в речите на немощни западни водачи. Свят, в който Русия е силов център, с който всички са длъжни да се преценяват.

През март т.г. против съветския президент бе издадена интернационална заповед за арест от Международния углавен съд (МНС). 123-те страни, ратифицирали Римския статут на МНС, бяха натоварени с неделикатното задължение да задържат съветския водач от момента, в който стъпи на тяхна територия. По данни на " Медуза " през 2023 година президентът бе възнамерявал голям брой визити на другарски и " неутрални " страни в опит да затвърди поддръжката за кървавата си военна акция в Украйна.

Съюзниците на Русия получиха опция да забият кама в сърцето на интернационалния ред, като откажат да се съобразят със отговорностите си пред МНС. Направиха ли го обаче?

Путин е предприемал тъкмо 0 пътувания към непозната страна в границите на 2023 година Това можеше да се промени на 22-24 август, когато по график ще се организира срещата на БРИКС в Южна Африка - събитие, което Путин при никакви условия не би желал да пропуща. Може би по тази причина превантивно Москва заплаши африканската страна, че в случай че съветският водач бъде арестуван, това би било възприето като оповестяване на война.

Но локалният опозиционен " Демократичен алианс " и правозащитната организация " Амнести Интернешънъл "  заведоха дело в съд в Претория, с цел да принудят държавното управление да арестува президента, в случай че той влезе в страната. Кабинетът на Сирил Рамафоса бе принуден да отстъпи. Дотук с съветските халюцинации за мощ и великолепие.

Вместо Владимир Путин, в Йоханесбург ще кацне Сергей Лавров.

Вместо в успех на изгряващия " мултиполярен свят ", в южноафриканската столица ще бъде одобрена легитимността на познатия, остарял международен ред.
Рашисти на седмицата
Време е да наградим популяризиралите се през миналите седем дни " рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден "  получава руското " Национално освободително придвижване ". Активисти на организацията застанаха край постройката на американското посолство в Москва и започнаха да скандират:

" За Кримския мост ще дава отговор! Съединени американски щати пред арбитражен съд! "

Activists of Russian " National Liberation Movement " protest in Moscow near the US embassy building.

They chant: " To answer for Crimean Bridge! USA to tribunal! "
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
Няма данни дали Джо Байдън е повишил дозата си от хапчета за сън след този вербален обстрел.

" Сребърен орден " окичваме към врата на телевизионния водещ Сергей Мардан, който си показва по какъв начин Русия се превръща в новия Холивуд. Но не посредством обработване на креативна среда, а по обичания за руснаците метод - със мощ.

" Ще би трябвало да свикнете, скъпи бизнес елити. По дяволите с патентното и авторското право, тъй като във връзка с Русия никакво право не работи. Има едно право - правото на мощния, на спечелилия, на този, който завоюва войната. Който завоюва войната, той ще написа законите. Ако те победят, повече няма да има никаква телевизия. Ще има особено наличие, ориентирано към това да ни кара да плащаме и да се покаяваме, както германците вършиха по едно време. Ще снимат специфични филми. Ако обаче ние победим, за което няма у мен и капка подозрение, тогава ще обявим всички филми, може би даже целия " златен фонд " на Холивуд за държавна благосъстоятелност ".

“If we win we can declare all movies, maybe the entire golden fund of Hollywood to be a national (Russian) property, ” Mardan is proud of the old Russian tradition of stealing and gloats that the Russian video hosting Rutube stole the series
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)

Зачестяват обществените изяви на съветския президент Владимир Путин. Именно той е " златният медалист "  тази седмица, с помощта на този достоверно съветски урок по история:

" Благодарение на Съветския съюз, с помощта на позицията на Сталин, Полша получи обилни земи на запад, земи на Германия. Точно по този начин, западните територии на днешна Полша са подарък на Сталин за поляците. Нима нашите другари във Варшава са не запомнили за това? Ние ще им го напомним ", предизвести съветският президент.

⚡️Putin says that the western part of????????Poland was a gift from Stalin, and that Poland has forgotten about it, and????????Russia will remind Poland of it.

????????????
—????????Ukrainian Front (@front_ukrainian)

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР